12 квітня – день авіації і космонавтики

Загадковий світ зірок і планет з давніх часів привертав до себе увагу людей. Але ближчим і доступнішим він став тільки з проникненням людини в космічний простір. 12 квітня все людство відзначає Всесвітній день авіації та космонавтики.

У 1961 році космонавт Юрій Гагарін першим подолав земне тяжіння й відкрив людству космос. Ще раніше, 3 листопада 1957 року, у неживому, холодному, завжди чорному просторі космосу в герметичній кабіні супутника жила, дихала, летіла над світом собака Лайка. Пройшли роки, а люди пам’ятають чотирилапого друга космонавтів - самовідданого та лагідного…

З 19 листопада по 4 грудня 1997 року в складі міжнародного екіпажу здійснив політ на американському кораблі багаторазового використання «Колумбія» громадянин України Леонід Костянтинович Каденюк - герой України, перший космонавт незалежної нашої країни. Л.Каденюк брав із собою у політ Державний прапор України, «Кобзар» Т. Г. Шевченка, касети із записами пісень Назарія Яремчука, Софії Ротару, Павла Дворського, капсулу із землею батьківського обійстя.

Учні 9-11 класів Ліцею міста Рубіжного Луганської області на годинах спілкування згадували досягнення нашої країни в космічній галузі, відповідали на питання вікторини «Зоряні крила», переглядали документальний фільм «Українська космічна одісея»,фільм «Космічний політ»; вивчали історію свята, яке з'явилось на честь першого польоту людини в космос.

У цей знаменний день варто пам'ятати, що можливості нашого пізнання не обмежені, і за умови наполегливої праці та терпіння ми можемо здолати будь-які перешкоди.

/Files/images/19989/зображення1.jpg /Files/images/19989/0-070-23-31.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 49