Міжнародний день театру

Людину завжди вирізняв з-поміж інших істот потяг до прекрасного, адже не лише турботами про хліб насущний ми живемо. Душа прагне яскравих вражень, видовищ, естетичної насолоди. Задовольнити ці потреби покликаний театр. З 1962 року щорічно 27 березня святкується Міжнародний день театру. Це не просто професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів шанувальників цього жанру мистецтва.

На весняних канікулах в Ліцеї міста Рубіжного Луганської області на годинах спілкування класні керівники узагальнили знання учнів про театральне мистецтво, ознайомили їх з іменами уславлених корифеїв української сцени, здійснили віртуальну подорож найвидатнішими театрами світу. Діти познайомилися з історією розвитку театру, дізналися про те, які види сценічного мистецтва існують в різних країнах, дізналися багато цікавого про театр "Березіль".

Педагог-організатор на загальному заході «Країна чудес» збагатила емоційно-естетичний досвід ліцеїстів, продемонструвавши їм фрагменти з балетних та оперних вистав. Виховувала духовність, мистецькі смаки, заохочувала бажання відвідувати театральні вистави, розповідала учням про види театрів, правила поведінки в них, про акторські професії. Величезна кількість митців (письменників, режисерів, композиторів, художників, хореографів, гримерів і костюмерів, операторів світла й звуку) працює для того, аби ми зустрілися з головними чарівниками – акторами.

Театр – це прекрасне місце відпочинку і восени, і взимку. Ми щиро вітаємо всіх із Днем театру!

/Files/images/19989/0-070-23-05.jpg /Files/images/19989/0-070-23-06.jpg

/Files/images/19989/0-070-23-07.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 2